viernes, 5 de febrero de 2010

Micròfon Obert al IES Ramon Casas i Carbó


Fotografia: Alumnes de 3r d'ESO resumint la seva actuació.

La Fundació Akwaba es va sumar al Dia Escolar de la No violència i la Pau del IES Ramon Casas i Carbó de Palau de Solità i Plegamans. Els alumnes de 3r d'ESO van realitzar el taller de Micròfon Obert, on després de repassar entre tots els drets humans, es van fer petites notícies:
  • Carta al lector de Veronica Soriano i Alexandra Conejo on denuncien una situació real: Nosotros estábamos muy contentos de ir a España, Barcelona, para pasar las vacaciones con nuestro padre. De repente nos mandaron una carta denegando nuestra entrada (...) no es justo porque teníamos todas las vacaciones de invierno ya planeadas y creo que todos tenemos derecho a pasar las vacaciones fuera del país.
  • Guió per notícia al telenotícies: Últimament la gent estan prenent consciència de que cada vegada són més els conflictes o les guerres causades per l'abús del coltán, un metall imprescindible per a la contrucció de telèfons mòbils. (Patri) Una sèrie d'agrupacions s'han mobilitzat i han decidit organitzar un grup de manifestacions. (Míriam) S'han desplaçat fins les portes de les principals companyies telefòniques que monopolitzen el mercat...
  • Programa de televisió: Debat entre representants de països enriquits i països empobrits, aquests últims van demanar responsabilitats als primer. El debat va ser moderat per l'Arnau i el Fernando (Fotografia).
  • Notícia de diari: El diari "Entrem en acció" de Jordi Malla, Javi Messeger, David Serrano, Adrià Mateo, Ruben Mansilla i Guille Vilanova va publicar la següent notícia imaginària (extracte) : L'article 2 dels drets humans no es respecta! El passat 10 de gener, va ser detingut un professor de socials d'un institut català del Baix Llobregat, pel fet de suspendre a un alumne de notables, pel simple fet de ser immigrant negre del sud del Congo. Els nens i nenes companys de l'alumne, es van queixar i el van detenir.
Algunes d'aquestes notícies són imaginàries, d'altres es basen en fets reals. Heu llegit o escoltat alguna notícia que denuncii que no es respecten els drets humans? Quina?

No hay comentarios: